I Minivolley Valpovštine igra se s Galom!

Objavljeno: 29. 1. 2014.
I Minivolley Valpovštine igra se s Galom!

Minivolley Valpoštine neslužbeno je otvoreno prvenstvo Slavonije i Baranje u organizaciji Centra edukacije i sporta. Natjecanje se održava u ženskoj i muškoj konkurenciji za tri dobne skupine: super miniodbojka (2003. i mlađi), mini odbojka (2001. i mlađi) i standardna odbojka (1998. i mlađi), a za natjecanje se prijavilo čak 79 ekipa iz 12 različitih klubova. Organizatori natjecanja prepoznali su kvalitetu naših lopti te su lopte Gala službene za sve dobne skupine.

Organizatori Minivolleya Valpovštine odlučili su cjelokupno ovogodišnje neslužbeno prvenstvo Slavonije i Baranje odigrati s loptama Gala. Iz naše bogate ponude različitih odbojkaških lopti u kojoj imamo posebno osmišljane i izrađene lopte za različite dobne skupine odabrali su tri modela lopti koje najbolje odgovaraju potrebama natjecanja.

Natjecanje u supermini odbojci odigravat će se s loptama Training Mini BV 4041 S. Lopte Training Mini, namijenjena najmlađim odbojkašicama i odbojkašima, veličinom je prilagođena dječjim ručicama što uvelike olakšava i ubrzava postupak učenja ispravnih udaraca. Prilagođenost veličine lopte veličini dječjih šaka posebno je bitna pri vršnom odbijanju jer djeca vrlo često usvajaju pogrešnu tehniku vršnog odbijanja (previše šire ruke) kada uče igrati odbojku s loptama standardne veličine koje su za njihove košarice puno prevelike. Osim veličinom, lopta Training Mini najmlađima je prilagođena i svojom masom od svega 180-200 grama.

Natjecanje u mini odbojci odigravat će se s loptama Volleyball 10 BV 5551 S (210g). Lopta Volleyball 10 (210g) standardne je veličine, ali olakšana (lopta teži između 200 i 220 grama) kako bi djeci koja tek ulaze u pubertet i fazu dinamičnijeg razvoja olakšala odigravanje. Lopta Volleyball 10 (210g) u hrvatskoj je odbojci svoju premijeru doživjela na međunarodnom turniru RG Mini Green Open 2013 gdje je odlično prihvaćena od igrača i trenera.

Natjecanje u standardnoj odbojci odigravat će se s loptom Pro-line BV 5591 S. Radi se o lopti namijenjenoj za najzahtjevnije utakmica odobrenoj od svjetske odbojkaške federacije (FIVB) za odigravanje nacionalnih i međunarodnih natjecanja. Lopta je izrađena od inovativnog PU materijala, a površina lopte obogaćena je posebnim rupičastim uzorkom, nalik onom kod loptice za golf, koji unaprjeđuje putanju lopte te sprječava klizanje vlažne lopte kroz prste pri vršnom odigravanju. Lopta Pro-line BV 5591 S službena je lopta prvoligaških natjecanja u sljedećim europskim državama: Nizozemska, Belgija, Mađarska, Češka, Grčka, Bugarska i Srbija (Vojvodina).