Gala Volleyball 10 službena lopta turnira RG Mini Green Open 2013

Objavljeno: 31. 12. 2013.
Gala Volleyball 10 službena lopta turnira RG Mini Green Open 2013

Proteklog vikenda na zagrebačkom Borčecu održan je treći po redu međunarodni turnir u mini odbojci RG Mini Green Open 2013. Na turniru je sudjelovalo više od 500 djece iz Hrvatske i susjednih zemalja, a odigrane su čak 144 utakmice. Službena lopta natjecanja bila je 210-gramska lopta Gala Volleyball 10. Lopta Gala Volleyball 10 smanjene je mase u odnosu na standardnu odbojkašku loptu što djeci značajno olakšava igru.

U subotu, 28. prosinca, prvog dana turnira, u konkurenciji djevojčica rođenih 2002. godine i mlađih nastupile su ukupno 24 ekipe. Prvo mjesto osvojila je ekipa OK Medveščak iz Zagreba, drugo mjesto pripalo je ekipi OK Olimpik Gradiška iz Gradiške (BIH) dok je broncu osvojila ekipa OK Inova iz Banja Luke (BIH). Najboljom igračicom turnira proglašena je Ivana Šprem iz OK Olimpik Gradiška. Rezultate cijelog turnira možete pogledati ovdje.

U nedjelju, 29. prosinca, drugog dana turnira, u konkurenciji djevojčica i dječaka rođenih 2001. godine i mlađih nastupile su ukupno 24 ekipe. Kod dječaka prvo je mjesto osvojila ekipa HAOK Mladost iz Zagreba, drugo mjesto pripalo je ekipi OK Medveščak iz Zagreba dok je broncu osvojila ekipa HAOK Mladost 2 iz Zagreba. Najboljim igračem turnira proglašen je Adam Novalić iz OK Medveščak. Rezultate muškog turnira možete pogledati ovdje.

Istog dana u konkurenciji djevojčica naslov najboljih i zlatne medalje osvojile su prošlogodišnje pobjednice, domaćini turnira - ekipa OK Olimpik iz Zagreba. Drugo mjesto i srebro osvojila je ekipa OK Linga iz Osijeka. Bronca i treće mjesto pripalo je ekipi ŽOK Sinj iz Sinja. Najboljom igračicom turnira proglašena je Petra Brlas iz OK Olimpik. Rezultate turnira možete pogledati ovdje.

Organizatori turnira već sada najavljuju za sljedeću godinu četvrti po redu turnir u mini odbojci Mini Green Volleyball RG Open na kojem očekuju 60 ekipa iz Hrvatske i inozemstva.

Sponzori turnira: Errea je donirala majice i dresove za najbolje igračice i igrače dok je Gala donirala najboljim igračicama i igračima odbojkašku loptu Gala Volleyball 10 (210g) masom prilagođenu mini odbojci, a koja je ujedno bila i službena lopta natjecanja.

Turnir RG Mini Green Open 2013 podržali su: Hrvatska odbojkaška udruga, Zagrebački odbojkaški savez, Erste & Steiermärkische Bank d.d., Errea i Gala.