Gala - službena lopta u Hrvatskoj

Objavljeno: 15. 5. 2014.
Gala - službena lopta u Hrvatskoj

Predsjednik Hrvatske odbojkaške udruge Zdeslav Barač na tiskovnoj je konferenciji održanoj 15. svibnja u prostorijama Hrvatske odbojkaške udruge izvijestio javnost da je HOU odabrala Galu za svog službenog partnera te da će u narednim sezonama Gala biti službena lopta hrvatskih odbojkaških natjecanja. Tiskovnoj konferenciji nazočio je i predsjednik Uprave Gale Michael Preininger koji je ukratko predstavio Galu te Robert Barac, direktor poduzeća Comwear Zagreb.

- U našem sportu pozornost svih sudionika uvijek je na lopti. Zato je važno odabrati pouzdanog partnera, a mi smo ga prepoznali u Gali. Loptama renomiranog češkog proizvođača igrat će se sve utakmice 1. A Hrvatske odbojkaške lige u sezoni 2014./2015., te sve ostale lige sezonu kasnije. Gala je, ktome, prepoznala situaciju u našim klubovima, te će im donirati određeni broj lopti, a ostatak ponuditi po vrlo povoljnim uvjetima. Uvjeren sam da nas s Galinim loptama čeka bolja budućnost – rekao je predsjednik Hrvatske odbojkaške udruge Zdeslav Barač.

Michael Preininger naglasio je da se među priznatim svjetskim proizvođačima sportskih lopti jedino Gala ne proizvodi u Aziji. Dodao je i kako su u Gali ponosi na suradnju s HOU-om, te da su sigurni da mogu pomoći hrvatskoj odbojci.

Od sezone 2013./2014. Gala će biti službena lopta prvih liga i državnih završnica natjecanja mlađih dobnih kategorija, a niže lige će se opcionalno moći igrati s Galom. Od sezone 2014./2015. Gala postaje jedina službena lopta i na nižim ligama.